A Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet

A megtisztelő címet Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2017. október 25-én. A 2017/2018-as tanévben ez a gimnázium volt a harmadik intézmény, amelyik pályázatával elnyerte ezt a címet.

 

DSC06396

Kerek évfordulóhoz érkezett a díjazott gimnázium, mivel az idei évben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az intézmény a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím elnyerésére benyújtott pályázatában részletesen bemutatta a fogyasztóvédelmi tárgyú programokban való részvételét, amelynek keretében nagy figyelmet fordítanak a fenntartható fogyasztásra és mivel biológia tagozattal is rendelkeznek, a környezetvédelemre is. Fontosnak tartják, hogy mire az érettségire kerül sor, diákjaik olyan tudás birtokába kerüljenek, ami megalapozza, hogy felelős döntéseket hozzanak, és tudatos vásárlóként, kritikusan tudják szemlélni a rájuk zúduló különféle, vásárlásra buzdító ajánlatokat.

Az intézmény felkészíti a diákjait a felelős internet és a közösségi média használatra és megalapozza a tanulók felelős pénzügyi gazdálkodási ismereteit. A Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium már számos elismeréssel rendelkezik – ökoiskola, madárbarát iskola – így méltó helyre került a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím.

 

Share on Tumblr