Elismerő címet kapott a Tiszaparti Tagintézmény

Elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet a Szolnok Városi Kollégium Tiszaparti Tagintézménye. A kollégiumok közül ez az országban az első, amely megkapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerését. A díjat Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a kollégium vezetőjének 2017. november 9-én.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2016/2017-es tanévben írta ki először a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatot. Azokat az oktatási intézményeket díjazzák, amelyek fogyasztóbarát szemléletre nevelik diákjaikat. Az országos pályázaton eddig 24 iskola – köztük két határon túli – nyerte el a címet, amelyet öt évig használhatnak. A Szolnok Városi Kollégium Tiszaparti Tagintézménye viszont az első kollégium hazánkban, mely megkapta az elismerést.

„Örültünk nagyon, hogy egy kollégium pályázata is megjelenik. Látjuk, hogy a diákok a mindennapi életben használható ismeretekkel gazdagodnak a csoportfoglalkozások területén. Fenntartható fogyasztásra tanítják a diákokat és kiemelt szerepe van a pénzügyi tudatosságnak.” - emelte ki Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, majd így folytatta: „A pályázatból világosan látszott, hogy ez az iskola megérdemli a címet. A kollégiumban a diákok figyelnek az energiatakarékosságra, szelektíven gyűjtik és újrahasznosítják a hulladékot. A pályázat legfontosabb célja, hogy bővüljön a gyakorlatban használható ismereteik köre, melynek eredményeként felnőtt korukra tudatos fogyasztói válhat belőlük.”

Forrás:

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=46615

https://www.szoljon.hu/galeria/fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-cimet-vehetett-szolnok-varosi-kollegium-tiszaparti-tagintezmenye/

 

 

Share on Tumblr