Fogyasztói tudatosságra is nevel a Széchenyi Szakgimnázium

A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyerte el a Budapesti Gazdasági Centrumhoz tartozó Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnázium. A díjat Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át 2017. október 17-én a Vas utcai iskola igazgatójának.

Az iskola könyvtárában tartott díjátadón Szabó Orsolya igazgatóhelyettes mutatta be a pályázat részleteit. Mint mondta: fontos szempont volt, hogy a tanulók játékos formában szerezzenek ismereteket a fogyasztói tudatosságról, ezért tematikus versenyeken, sulipárbajokon indultak csapatok.

Az elmélet mellett gyakorlati feladatokat is kaptak a diákok: terméktesztelésen vettek részt, kereskedelmi egységeket látogattak, illetve voltak a Budapesti Békéltető Testület egyes tárgyalásain is.

„A pályázatból világosan látszott, hogy ez az iskola megérdemli a címet. Fontosnak tartjuk, hogy elismerésben részesítsük azokat az oktatási intézményeket, ahol kellő hangsúlyt fektetnek a fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelésre” – mondta el Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár a díj átadását követően.