Fogyasztóvédelmi díjat kapott a mezőörsi Magyar Műhely

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, valamint Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár 2017. június 15-én együtt adták át a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a mezőörsi a Magyar Műhely Általános Művelődési Központnak.

 

A Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola pályázat Keszthelyi Nikoletta kezdeményezésére indult útjára 2016 őszén, azzal a céllal, hogy díjazzák azokat a tanintézményeket, amelyek valamilyen módon becsempészik a fogyasztóvédelmet az oktatásba, annak ellenére, hogy ez a köznevelésben, mint tantárgy nem jelenik meg. Az érintett tanárok, illetve tanintézmények felismerték azt, hogy fontos fogyasztói tudatosságra nevelni a gyerekeket.

 

Keszthelyi Nikoletta az átadó ünnepségen beszédében kiemelte: "célunk a pályázattal az volt, hogy a fiatal generáció, a jövő generációja, a fogyasztói társadalmak is gyakorlati oktatásban részesüljenek, illetve ösztönözzük az iskolákat arra, hogy neveljék a gyerekeket a fogyasztói tudatosságra, illetve a tudatos szemléletmódra." A helyttes államtitkár azt is hozzátette: "örömmel láttam a mezőörsi Magyar Műhely ÁMK pályázatában, hogy ez maximálisan megvalósul, hiszen a fogyasztói témaköröket tanítják, a jövő fogyasztói, a jövő vállalkozói gyakorlati ismereteket tanulnak".

 

A minisztérium hét szempontrendszert határozott meg, melyeket előnyben részesítenek, ha egy iskola ilyen típusú tevékenységet folytat. Például a tantárgyakba beépítik a fogyasztói tudatosságra nevelést, piacokat, vállalkozásokat látogatnak annak érdekében, hogy a diákok a gyakorlatban is megismerjék a fogyasztóvédelmi jogaikat, pénzügyi ismereteket tanítanak számukra, valamint felhívják a figyelmüket a fenntartható fogyasztásra.

 

Forrás: www.karaakos.hu

Share on Tumblr