Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerő címet kapott a SSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

“Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elismerő címet vehetett át  2017. június 13-án a salgótarjáni Táncsics Mihály Szakközépiskola. A címet idén először olyan iskoláknak adományozták, amelyek elméleti és gyakorlati tudás átadásával segítik a fogyasztói tudatosság kialakulását a diákok körében.

 

Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára elismerően beszélt a salgótarjáni közgazdasági iskola munkájáról. Példaként említette a tanárok és diákok előadásait az olyan szakmai kérdésekről, mint például a fogyasztói jogok, a minőségbiztosítás, a veszélyes termékek visszahívásának jogi és gyakorlati vonatkozásai vagy a tisztességtelen kereskedelem elleni fellépés lehetőségei.

Az iskola pályázata a jövőre vonatkozó elképzeléseket is megfogalmazta. A diákok hamarosan az internetes kereskedelemmel kapcsolatos tudnivalókkal is alaposabban foglalkozhatnak és az iskola szorosabb együttműködést tervez kialakítani a Nógrád Megyei Kormányhivatallal is.

 

Juhászné Janik Beatrix, az iskola igazgatója szerint egy közgazdasági szakiskolától elvárás, hogy napjaink aktuális kihívásaira és ezek megoldására felkészítse a tanulóit. Ennek a tudásnak az egyik fontos eleme a fogyasztóvédelem, de közgazdasági szakközépiskolaként hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődés, az egészséges életmód és a környezettudatos magatartás szemléletének átadására is.

A díjátadón Huszár Máté alpolgármester képviselte Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatát.

 

 

 

Share on Tumblr