Életre való tudást szereztek a kunadacsi általános iskolások

A Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet adományozta a Kunadacs-Ladánybene Általános Iskola kunadacsi iskolájának a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes szakállamtitkársága.

Az erről szóló oklevelet Keszthelyi Nikoletta­ helyettes államtitkár adta át 2017.06.07-én, egyben gratulált az iskola tanárainak, tanulóinak. Köszöntőjében elmondta: a tárca az idei tanév kezdetekor írta ki a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola pályázatot azzal a céllal, hogy azokat a tanintézményeket díjazzák, amelyek valamilyen módon becsempészik a fogyasztóvédelmet az oktatásba, annak ellenére, hogy ez a köznevelésben, mint tantárgy nem jelenik meg.

https://www.baon.hu/wp-content/uploads/2017/07/332082kunadacsiskola.jpg

A díjat Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adta át Mátyás Ferenc iskolaigazgatónak Fotó: Popovics Zsuzsanna

– A tudatos fogyasztók mellett a jövő vállalkozói is lesznek a mai gyerekek, ezért fontos, hogy gyakorlati oktatás formájában a szülők és az iskola részéről is megvalósuljon az életre való nevelés – hangsúlyozta Keszthelyi Nikolett. Az iskolának Okosbolt társasjátékot ajándékozott, valamint felajánlotta, hogy a gyerekek és tanáraik ellátogathatnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két laboratóriumába. A műszaki- és az élelmiszer-vegyipari laboratóriumban a látogatók gyakorlatban is láthatják, milyen módon zajlik a piacfelügyelet, ami a fogyasztóvédelem szerves része.

Az iskola részéről Kecskemétiné Halcsik Mónika intézményvezető-helyettes vette­ számba, milyen formában zajlott a gyerekek tudatos fogyasztókká nevelése. Szerveztek témaheteket az egészségtudatosság, a környezetvédelem és fenntarthatóság témakörben, elnyerték az Öko­iskola címet, ellátogattak helyi­ termelőkhöz, megismerték a helyi értékeket, kapcsolódtak a Világ legnagyobb tanórája programhoz, az Európai Diák Sportnaphoz, szorosan együttműködnek a Felső-Kiskunsági Gazdaságfejlesztő Alapítvánnyal. A 7–8. osztályos tanulók számára pénzügyi és gazdasági ismereteket oktatnak, az iskola pedagógiai­ programja keretében. Nagy figyelmet fordítanak a felelős internet és közösségi média használatának kérdésére is.

 

Forrás: www.baon.hu

Share on Tumblr