Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola

Az iskolában nevelik fogyasztói tudatosságra a gyermekeket
 
Az internetes vásárlás veszélyeire és a fogyasztói tudatosságra is nevelik a gyerekeket a kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskolában. Ezért is nyerte el másodikként Somogyban a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet az intézmény, az átadásra 2017. áprilus 6-án került sor.  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium célja, hogy tájékozott felnőttekké váljanak a gyerekek.
 

Komjáti Tiborné, igazgató, Jálics Ernő Általános Iskola:
Iskolánk mindennapjaiban kiemelt szerepet játszik a felelős internet és közösségi médiahasználatának kérdése. Több tantárgy tanítása során is szerepet kapnak az internet és a közösségi média használata, valamint az internetes vásárlás kérdése.

Többek között ezért nyerte el a kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címét. A pályázat fő célja, hogy megalapozzák a diákok fogyasztóvédelmi tudását. A minisztérium azon oktatási intézmények munkáját ismeri el, amelyek hozzájárulnak a tudatos fogyasztói szemlélet kialakításához - hangsúlyozta Keszthelyi Nikolett, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkára.

Keszthelyi Nikolett, helyettes-államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:
Fontos, hogy a diákokat, a jövő generációját a fogyasztóvédelemre neveljék, tanítsák, hiszen a fogyasztói társadalom legfiatalabb generációja a diákok társadalma és annak érdekében, hogy a fogyasztói tudatosság színvonala Magyarországon emelkedjen fontos, hogy a legfiatalabb generáció is ismeretekkel rendelkezzen.

A kadarkúti iskolában matematika és gazdasági ismeretek órán is a tudatos vásárlásra nevelik a gyerekeket. Emellett az online rendelés jogi hátterével is megismertetik a diákokat. Ezentúl pedig szakemberek is segítik majd a fiatalokat.

Keszthelyi Nikolett, helyettes-államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:
A pénzügyi tudatosság mellett pedig vállalást tett, hogy a Somogy megyei Békéltető Testülettel, illetve a Kormányhivatallal együttműködik. Tehát egyrészt a hatóság, másrészt a békéltető testület szakemberei fogják majd oktatni, nevelni a diákokat a fogyasztóvédelemre.

A kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola Somogyban másodikként nyerte el "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet.

(Somogy TV, Híradó)

Forrás: http://www.somogytv.hu

Share on Tumblr