Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott az Igali Batthyány Károly Általános Iskola

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága az Igali Batthyány Károly Általános Iskola pályázatát méltónak találta a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím odaítélésére, melyre ünnepélyes keretek között 2017. április 6-án került sor.

 

 A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Csongrádi Natália, titkársági munkatárs, A Kaposvári Tankerületi Központ részéről Frányó Zsolt és Balatincz Mónika tanügy- igazgatási referensek, Obbás Gyula, Igal város polgármestere és Gellért Attila Igal város alpolgármestere.

 A program egy olyan komplex rendezvénysorozat létrehozása, mely szemléletformáló és rávilágít a fogyasztói tudatosság, a fogyasztóvédelem és a tudatos vásárlás fontosságára.

„Évek óta megvalósuló iskolai programjaink:

 · Az újrahasznosított anyagokból divatbemutatót tartunk.

 · Pénzügyi témahéten, a tanulók új ismeretekkel gazdagodnak.

 · Az alsósaink Ökoszínházi előadást nézhettek meg.

 · Nagy érdeklődés kísérte mobil planetáriumi helyi vetítéseit.

 · Nagy gondot fordítunk a felelős internet és közösségi média használatára

 Programok, melyeket szeretnénk megvalósítani:

 · Helyi fogyasztóvédelmi vetélkedő megszervezése

 · Tanulóinknak fogyasztóvédelmi előadások, hogy a fogyasztóvédelem mindennapi életük során betöltött szerepével ismerkedhessenek meg.

 

 2016. óta Ökoiskola címmel rendelkezünk, ami azt mutatja, hogy már eddig is kiemelten fontosnak tartottuk a környezettudatos magatartás kialakítását és külön figyelmet fordítottunk a környezetvédelemre.”

 

 A műsort az iskola furulyásai és énekkara tették ünnepélyessé.

 

Forrás: www.igal.hu

 

 

Share on Tumblr