Önkéntes termékvisszahívás: IKEA MYSINGSÖ strandszék

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy ha 2007 februárja előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, vigye vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát. A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek.

Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset orvosi beavatkozást igényelt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

A balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztek, mely eredményeinek ismeretében módosították a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban. A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek az ingyenesen hívható 06 1 460-3100-as telefonszámon kaphatóak.Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

forrás: http://www.ikea.com/hu/hu/about_ikea/newsitem/MYSINGSO_20170124

Share on Tumblr