Festékipari termékek vizsgálata

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A hatóság szakemberei az idei évben 18-féle festékipari terméken végezték el a szerves illóanyag (VOC) tartalom meghatározását. A szúrópróbaszerűen mintavételezett 18-féle festékipari termék esetében valamennyi termék szerves illékony vegyület (VOC) tartalma megfelelt az előírt határértéknek.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság évek óta vizsgálja a festékipari termékek illékony szerves vegyület (VOC) tartalmát és az eredményekről jelentést küld az Európai Bizottság számára. A hatóság szakemberei az idei évben 18-féle festékipari terméken végezték el a szerves illóanyag (VOC) tartalom meghatározását.

Az Európai Unió egy monitoring programot fogadott el annak érdekében, hogy csökkentse ezen termékekben való felhasználása során keletkező illékony szerves vegyületek kibocsátását az ózonréteg védelmének érdekében, tekintettel arra, hogy ezek a szerves vegyületek a levegőbe kerülve jelentős mértékben hozzájárulnak az ózonréteg csökkenéséhez.

A szúrópróbaszerűen mintavételezett 18-féle festékipari termék esetében valamennyi termék szerves illékony vegyület (VOC) tartalma megfelelt  az előírt határértéknek. A mintavételre kerülő termékek között szerepelt például zománcfesték, kül- és beltéri falfesték, rozsdagátló alapozó.

A vizsgált termékek listája itt található.

Bővebb információ a www.nfh.hu oldalon olvasható.

 

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

 

 

Share on Tumblr