Az Európai Fogyasztói Központ sikeres részvétele az „50+ Nyugdíjas Expón”

2016. november végén került megrendezésre a budapesti Syma csarnokban a szépkorúak részére az immár hagyományosnak mondható szakkiállítás, amelyen az idős korosztály érdeklődési körének megfelelő programokból és kínálatból válogathattak az érdeklődők.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a kiállításon történő részvétele során hasznos és praktikus fogyasztóvédelmi tanácsokat nyújtott a standhoz látogatóknak.

Az egészségügyi és életvezetési tanácsadás, állapotfelmérések és szűrővizsgálatok voltak természetesen a középpontban, de az egészséges és korszerű táplálkozással kapcsolatos kínálat, a különféle kóstolási lehetőségek és termékbemutatók is sok embert vonzottak. Mindemellett az utazni vágyók, a gyógyturizmus iránt érdeklődők sem csalódtak a színes ajánlatok láttán. A szervezők nem feledkeztek el a kulturális eseményekről sem, hiszen mindkét nap népszerű művészek és különféle együttesek léptek fel a színpadon.

Lehetőség volt az EFK szakembereivel a helyszínen személyesen konzultálni különféle fogyasztóvédelmi kérdésekben, vagy akár konkrét panasz ügyében. A központ hasznos tudnivalókat tartalmazó sokféle ingyenes kiadványa elérhető volt a standnál. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő fogyasztóvédelmi totót kitöltő látogatók pedig hasznos apró ajándékot vihettek haza. A standnál lehetőség volt a termékbiztonsági információk bővítésére is, mivel az NFH akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma bemutatót tartott az általa vizsgált és veszélyesnek minősített árucikkekről.

Összességében sikeres programot zárt az Európai Fogyasztói Központ, hiszen a sok-sok látogató és érdeklődő között csaknem 250 olyan vállalkozó szemléletű fogyasztó is akadt, akik sikeresen töltötték ki a fogyasztóvédelmi totót, ezzel az EFK ismét hozzájárulhatott a fogyasztóvédelmi ismeretek bővítéséhez és elmélyítéséhez.

 

 

 

 

 

Kategória: 
Share on Tumblr