CARXPERT® (a csomagolásra ragasztott címkén), YINTE® (a csomagoláson)

Modeltípus szám: 
AT002 (a csomagolásra ragasztott címkén), YT-0405 (átfestve a csomagoláson)
Regisztrációs szám: 
NFH-MSO-40/5/2013
Mintavétel helye: 
Auchan Fehértó Áruház
Mintavételi cím: 
6728, Szeged Zápor út 4.
Importerek: 
  • Baolong Autótechnikai Korlátolt Felelõsségû Társaság (Baolong Autótechnikai Kft.) – 1097, Budapest Gubacsi út 24. C. ép. 16.
Forgalmazók: 
  • AUCHAN MAGYARORSZÁG Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság – 1113, Budapest Bocskai út 134-146.
Manufacturer name: 
Ismeretlen
Manufacturer address: 
X,
Származási ország: 
Kína
Termék kategória: 
Feszültségkémlelõk
Termék leírás: 
A fáziskeresõ burkolata sárga színû mûanyag, melynek felsõ – a 'DIRECT' és az 'INDUCTANCE' felirattal ellátott, fémgõzölt mûanyag elektródákat, a monokróm folyadékkristályos kijelzõt és a kék színû LED feletti átlátszó mûanyag burkolati elemet körülvevõ – részét feketére festették. A burkolat alsó részeit 2 darab csavarral rögzítették. A normál esetben hozzáférhetõ csavar kicsavarása után a mûanyag csíptetõt tartalmazó, és a második csavart takaró burkolatrész távolítható el. Az eltávolítás után a mûködést biztosító 2 darab gombelem válik láthatóvá. A burkolat alsó felének – mûszaki adatokat és a CE megfelelõségi jelölést tartalmazó – másik része alatt található a fáziskeresõ 'SJL-DB6A, A62310' feliratokkal jelölt nyomatatott áramköri lapja. A fáziskeresõ fém tapintóvége mágneses, hatszög keresztmetszetû csavarhúzószárak befogadására képes foglalatba helyezhetõ bele. A termékhez mellékelt, hozzávetõlegesen 4,5 cm hosszú, fémbõl készült csavarhúzószár két vége csillag és egyenes pengéjû. A fáziskeresõhöz mellékeltek egy övre fûzhetõ tokot is. A fogyasztási cikk eladási ára 898 Ft.
Veszély jellege: 
A fáziskeresõ fém tapintóvége az elõírt értéknél hosszabb, a fáziskeresõhöz mellékelt hatszög szelvényû fém tapintóvég átlója az elõírt értéknél nagyobb, továbbá kis erõ hatására eltávolítható a foglalatból, a fáziskeresõ védõkarimája az elõírt értéknél kisebb. A feltárt hiányosságok laboratóriumi vizsgálatok eredményein alapulnak, melyek szerint a termék nem felel meg az MSZ EN 61243-3:2000 szabvány 4.4.2., 4.4.9. és 4.4.13. szakaszainak. A felhasználó áramütést szenvedhet a termék rendeltetésszerû használata során a tapintóvég és a védõkarima mechanikai méreteinek az elõírttól való nagymértékû eltérése, valamint a fém tapintóvég használat közben történõ kiesésének lehetõsége miatt. Az elvégzett kockázatértékelés szerint a termék használata áramütés-veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent valamennyi felhasználóra nézve.
Hatósági intézkedés: 
Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése
Jogerőre emelés dátuma: 
2013-04-17
Képek a termékről: