ÖZCAN

Modeltípus szám: 
5136-1
Regisztrációs szám: 
NFH-MSO-00248/1/2013
Mintavétel helye: 
KIKA - M5 Soroksár
Mintavételi cím: 
1237, Budapest Bevásárló u. 6.
Importerek: 
  • Ismeretlen – X,
Forgalmazók: 
  • KIKA Lakberendezési Korlátolt Felelõsségû Társaság (KIKA Kft.) – 1135, Budapest 13. ker. Lehel út 51.
  • BAVILL LIGHTING TECHNOLOGY Kis-, és Nagykereskedelmi Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság (BAVILL LIGHTING TECHNOLOGY Kft.) – 9023, Gyõr Tihanyi Á. u. 72-74.
Manufacturer name: 
Özcan Aydinlatma San. T?c. Ltd. ªt?.
Manufacturer address: 
X, 34250 Isztambul YEN? MAH.CEBEC? CAD.NO:175/5 ELMA BAHÇES? KÜÇÜKKÖY
Származási ország: 
Törökország
Termék kategória: 
Általános célú, helyhez kötött lámpatestek
Termék leírás: 
A lámpatest burkolata állalumínium- és krómozott rézalkatrészekbõl áll. A két helyen állítható, csuklós fém lámpakart 4 darab csavarral rögzítették egyik végén a 31 LED-es LED-modult tartalmazó, ragasztott alumínium véglezáró kupakokkal ellátott alumínium csõhöz, másik végén a LED-modul mûködtetõeszközt és a sorozatkapcsot tartalmazó, két oldalán ragasztott mûanyag lezáró részekkel és a falra történõ felerõsítést lehetõvé tevõ fémlemezzel ellátott alumínium burkolati részhez. A lámpatest fõbb alkatrészei: 'JUN XU, LED LIGHTING SYSTEMS, ZHONGSHAN GUZHEN JUNXU ELECTRIC FACTORY' feliratokkal, CCC jóváhagyási jellel, CE megfelelõségi jelöléssel, II. érintésvédelmi osztály jelével, F-jellel jelölt, beépítésre szánt, váltakozó árammal táplált elektronikus, mûanyagházas LED-modul mûködtetõeszköz, 'PA27, 350V, 10 A, 2.5?, 1.5?, SL6' feliratokkal és VDE, UL, DEMKO, SEV, KEMA-KEUR, CEBEC, ÖVE, NEMKO, SEMKO jóváhagyási jelekkel jelölt mûanyag sorozatkapocs. A fogyasztási cikk eladási ára 7.990 Ft.
Veszély jellege: 
A termékhez nem mellékeltek magyar nyelvû használati útmutatót, a sorozatkapocs kapocsvégzõdései nincsenek (a fázis, a nulla és a védõföld) jelölésekkel ellátva, a belsõ huzalok mozgásnak vannak kitéve, a vezetékutakban éles szélek, sorjás részek találhatóak, a vezetékek védõcsöveit helyzetükben nem rögzítették, a csupán sajtolással kialakított vezetékösszekötõ csatlakozások szigetelésükkel együtt számottevõ erõhatás nélkül eltávolíthatók, a fémburkolatra kábelsaruval csatlakoztatott belsõ védõvezetõ csavaros kötése lazulás ellen nem biztosított, a sorozatkapocs helyzetében nem rögzített, a szabadon hagyott elemi szál megérinthetõ fémrészekhez érhet. A feltárt hiányosságok laboratóriumi vizsgálatok eredményein alapulnak, melyek szerint a termék nem felel meg az MSZ EN 60598-1:2005 + A1:2007 módosított szabvány 4.3., 4.6., 4.7.2., 4.9.1., 5.3.1.1., 7.2.1., 7.2.2., 7.2.3., 7.2.4., 8.2.1., 8.2.6. szakaszainak. A felhasználót áramütés érheti, ha a lámpatest falra történõ felszerelését nem hozzáértõ személy végzi, és a sorozatkapcsának védõföld csatlakozópontjára a fázisvezetõ kerül be-kötésre, továbbá ha a lámpatest sorozatkapcsának védõföld csatlakozópontjára nem kerül a védõföldvezetõ bekötésre, és – a belsõ vezetékek sérülésésnek, a belsõ vezetékekcsatlakozások meglazulásának lehetõsége, illeteve a rögzítetlen sorozatkapocsba bekötött vezeték szabadon hagyott elemi szálának következtében – a lámpatest fémburkolata aktívvá válik. Az elvégzett kockázatértékelés szerint a lámpatest használata az áramütés-veszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a termék valamennyi felhasználójára nézve.
Hatósági intézkedés: 
A termék forgalomból történő kivonásának és visszahívásának elrendelése
Jogerőre emelés dátuma: 
2012-07-05
Képek a termékről: