A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika figyelemfelhívása

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika közleményével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy sajnálatos, megtévesztésen alapuló cselekmény kapcsán használják fel a Klinika nevét különböző "szűrővizsgálat" kapcsán megvalósult termékbemutató eseményen.

Több forrásból is eljutott hozzájuk jelzés arról, hogy egyes vállalkozások, "magánrendelések" közvetlen telefonhívás útján "ingyenes szűrővizsgálatra" hívnak betegeket, majd a "vizsgálat" rossz eredményére hivatkozva valamilyen terméket kínálnak fel megvételre. A telefonhívás és a "vizsgálat" során a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika közelségét felhasználva azt hamis látszatot keltik, hogy szervezetük a Klinikával valamiféle partnerségben működik.

Sem a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikának, sem a Semmelweis Egyetem más szervezeti egységeinek nincsen semmilyen köze ezekhez a vállalkozásokhoz, sem az általuk ajánlott bármiféle terápiához vagy készülékhez.
 
Tevékenységüket az illetékes szakigazgatási szervek ellenőrzésében, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozva, társadalombiztosítás keretében végzik kizárólag a Klinika telephelyein, vagyis a Budapest XII. kerület Városmajor utca 68., a Gaál József utca 9-11., és a Határőr út 18. cím alatti épületekben. Semmilyen üzleti tevékenységük vagy vállalkozásuk nincs, semmilyen terméket nem értékesítenek.

Amennyiben Önök, hozzátartozóik vagy ismerőseik jóhiszeműen, a Klinika méltán elismert hírnevében bízva csalás vagy megtévesztés áldozatai lettek, esetleg bármilyen kár vagy jogtalanság érte Önöket, kérik, hogy tegyenek feljelentést az illetékes szerveknél, hatóságoknál – ezzel is hozzájárulnak a hasonló sajnálatos események felderítéséhez és megelőzéséhez.

Felhívják a figyelmet, hogy a Klinika évente több alkalommal végez ingyenes kardiológiai lakossági szűrővizsgálatokat. Ezek után a kardioambulancia@kardio.sote.hu e-mail címen lehet érdeklődni, illetve háziorvosi vagy szakorvosi beutaló birtokában ezen az e-mail címen kérhetnek kardiológiai ambulanciáinkra előjegyzési időpontot is.

 

forrás: http://vszek.semmelweis.hu/hirek/figyelemfelhivas

 

Kategória: 
Share on Tumblr