Hírös Hét Fesztivál - fogyasztóvédelmi program augusztus 25-én


P R O G R A M A J Á N L Ó

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a Népegészségügyi Főosztály is képviselteti magát az idén 2016. augusztus 19. – 2016. augusztus 28. között Kecskeméten, a Kossuth téren megrendezésre kerülő ,,Hírös Hét Fesztiválon". A hatósági jelenlét célja, hogy az érdeklődők a tudatos fogyasztóvá válás jegyében, minél szélesebb témakört érintően kérdéseikkel, észrevételeikkel személyes konzultáció keretében fordulhassanak a hatóságok szakembereihez. Augusztus 25-én az alábbi programmal várják a látogatókat a fogyasztóvédelmi szakemberek.

P r o g r a m:

  • 2016. augusztus 25. (14:00-18:00 óra)

A helyszínre látogatók általános fogyasztóvédelmi kérdéseket érintően, totó kitöltésével tesztelhetik tudásukat, melyek közül a helyesen válaszolók ajándékban részesülnek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Mechanikai és Villamos Laboratórium és az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium jelenléte által, lehetőség nyílik veszélyes termékek szemrevételezésére, a napszemüvegek fénynyelésének UV és látható tartományban való vizsgálatára, valamint a bőrrel közvetlenül és tartósan érintkező fémtárgyak nikkel kioldódásának gyorsteszt segítségével történő kimutatására.

A fesztiválozók megmérethetik testzsír-százalékukat, vérnyomásukat, illetve hasznos tudnivalókkal bővíthetik ismeretüket a parlagfűre, a pollenkoncentrációra, az egészséges életmódra vonatkozóan.

Az érdeklődő vállalkozók választ kaphatnak a munkaügyi, munkavédelmi kérdéseikre.

A fentieken túlmenően mind a fogyasztók, mind a vállalkozások további információkra tehetnek szert a Kormányhivatal munkatársainak szóbeli tájékoztatása, valamint az általuk biztosított ingyenes fogyasztóvédelmi kiadványok, szóróanyagok révén.

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

 

Share on Tumblr