Az IKEA MALM bútordarabok visszahívása Magyarországot nem érinti

A sajtóban megjelent friss hírek szerint 27 millió darab Malm elnevezésű bútordarabot hív vissza az IKEA Észak-Amerikában, és Kanadában miután három gyermek is életét vesztette a bútor hiányos rögzítése miatt. Az IKEA sajtószolgálata szerint Magyarországon forgalmazott IKEA-bútorokat nem érint ez a visszahívás.

A termékvisszahívás alapja a helyi, Észak-Amerikában alkalmazott ASTM standard, amely alkalmazandó standard a fiókos szekrények értékesítésére vonatkozóan. Az IKEA fiókos szekrények minden kötelező, stabilitásra vonatkozó Európai Uniós, illetve a világ más részein elfogadott előírásoknak megfelelnek, így azokat más piacokról az IKEA nem hívja vissza.

Ugyanakkor a magyar vásárlók figyelmét is felhívják arra, hogy érdemes ellenőrizni, a fiókos szekrények megfelelően vannak-e rögzítve a falhoz.

A világszerte az áruházakban és az IKEA weboldalán korábban elindított Rögzítsd! kampánnyal az IKEA arra bátorítja a vásárlóit, hogy ellenőrizzék otthonuk minden fiókos szekrényeit és gardróbszekrényeit, hogy megfelelő módon rögzítve vannak-e a falhoz, a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően. Azok a vásárlók, akiknél nincs a megfelelő módon rögzítve a bútor, ingyenes kiegészítő rögzítő készletet igényelhetnek az alábbi linken : https://www.ordersafetykit.com/, vagy az IKEA Központi információs vonalán (+36-1-460-31-60), illetve az IKEA áruházaiban.

 

Forrásanyag:

 

Share on Tumblr