Az IKEA visszahívja a PATRULL biztonsági kapuit, az esetleges leesés kockázata miatt

Az IKEA felhívja azoknak a vásárlóknak a figyelmét, akik PATRULL biztonsági kaput vettek, hogy azonnal szereljék le és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat. Az IKEA több olyan esetről szerzett tudomást, amikor a biztonsági kapuk váratlanul kinyíltak, és gyerekek leestek a lépcsőn. Egyes esetekben orvosi ellátásra is szükség volt. Egy harmadik fél által végzett vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsági kapu zárszerkezete nem megbízható, és bár eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve.

„Az IKEA álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden PATRULL biztonsági kaput", nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport megbízott vezetője.

Az IKEA nem kockáztatja a gyermekek biztonságát, ezért felhívja azon vásárlóinak figyelmét, akik PATRULL biztonsági kaput vettek, hogy azonnal szüntessék be annak használatát és hozzák vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat. A PATRULL biztonsági kapuk, a PATRULL KLÄMMA és a PATRULL FAST minden IKEA piacon kaphatók. A vásárlás igazolására (nyugtára) ez esetben nincs szükség.

További információ a www.IKEA.hu weboldalon található, vagy az IKEA központi információs vonalán, a +36-1-460-31-60-as telefonszámon kérhető. 

 

forrás: http://www.ikea.com/hu/hu/about_ikea/newsitem/PATRULL_20160623

 

Share on Tumblr