Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a kalandparkok

A csillebérci kalandparkban 2016. május 22-én történt esemény miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendel el az országban működő összes kalandparkban.

A szaktárca álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az alapvető követelmények betartatása érdekében a fejlesztési minisztérium arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, hogy a kalandparkok működését egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék. A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére.

Az ellenőrzésnek az idegenforgalmi szezon kezdetére való tekintettel heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik abban, hogy az országos szintű vizsgálat az üzemeltető cégeket fokozott körültekintésre készteti a biztonságos üzemeltetés, a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében.

Forrás: www.kormany.hu

Share on Tumblr