Török diákoknak nyílt lehetőségük betekintést nyerni a fogyasztóvédelmi hatóság működésébe

Május első napjaiban ismét diákok látogattak el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH). Ezúttal a Dialógus Platform közvetítésével, az ERASMUS+ projektek keretében Törökországból érkeztek a SENPİLİC Élelmiszeripari Szakközépiskola végzős diákjai és tanáraik. A csoport magyarországi tanulmányútja során felkereste a főbb hazai fogyasztóvédelmi feladatokat ellátó hatóságokat, így többek között az NFH-nál is látogatást tettek.

A hatóság részéről dr. Aranyi Péter, a Stratégiai, Nemzetközi és Humánpolitikai főosztályvezetője tartott előadást a hatóság működéséről, szervezeti felépítésről, a fogyasztóvédelmi hatóság eljárásáról, a laboratóriumi vizsgálatok lefolytatásáról, továbbá gyakorlatias és szemléletes példákon keresztül mutatta be a hatóság tájékoztató, szemléletformáló tevékenységét.

A diákok érdeklődésének középpontjában főként a jótállási és szavatossági jogok, a termékbiztonsági vizsgálatok és a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok álltak, mely témákkal kapcsolatban szerzett információkat kötetlen beszélgetés keretében vetették egybe törökországi tapasztalataikkal.

A látogatás részeként a csoport tagjai megismerkedtek a hatóság Mechanikai és Villamos, valamint az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumának tevékenységével is.

 

 

Kategória: 
Share on Tumblr