Programajánló: Európa-nap 2016 az Európai Fogyasztói Központ részvételével

Ebben az évben is megrendezésre kerül az Európa-nap rendezvénysorozata, amely keretében számos programmal várják az állampolgárokat országszerte, és melynek budapesti rendezvényét 2016. május 8-án tartják meg. A fogyasztóvédelem témakörében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz az eseményen.

Magyarország európai uniós csatlakozásának tiszteletére Budapesten harmadszor szerveznek utcai futóversenyt, 2016-ban immár 12 km-es távon. A futóverseny a Margitszigeti Atlétikai Centrumból rajtol el, és egyben ez a központi rendezvény helyszíne is. A futni vágyók mellett ide várják a családokat és minden korosztályból azokat, akik részesei kívánnak lenni egy gazdag kulturális és zenei programokat felvonultató, évről-évre egyre több látogatót vonzó eseménynek.

Az itt felállított információs sátraknál az európai uniós hálózatok, szervezetek magyarországi irodáinak képviselői várják az érdeklődőket. Kiemelt téma idén a munkavállalás, és az ehhez szükséges tudnivalókról, valamint ösztöndíj lehetőségekről és önkéntességről informálódhatnak a résztvevők.

Az EFK információs sátránál a látogatók megtalálhatják a Központ hasznos fogyasztóvédelmi tudnivalókat tartalmazó tájékoztató kiadványait, továbbá lehetőségük lesz a nagysikerű fogyasztóvédelmi totó kitöltésére is. Azoknak pedig, akiknek fogyasztóvédelmi kérdése van, vagy egyszerűen csak tájékozódni szeretnének fogyasztói jogaikról, a helyszínen levő szakemberek készséggel válaszolnak.

Szeretettel várjuk tehát
az Európai Fogyasztói Központ sátránál
május 8-án 10 és 18 óra között a Margitszigeten!

 

 

 

További hasznos információk az idei Európa-napról:


Az Európa-napról:

A május 9-i Európa-nap az Európai Unió egyik fő jelképe. Robert Schuman 66 éve, 1950. május 9-én ismertette az egységes Európa megteremtésére – mint a béke biztosítékára – vonatkozó javaslatát. A Schuman-nyilatkozatot tekintjük a mai Európai Unió megszületéséhez vezető egyik első lépésnek.

http://europapont.blog.hu/2013/05/09/europa_nap_785
 

 

 

Share on Tumblr