Fogyasztók Világnapja 2016

Miről is szól a Fogyasztók Világnapja? 

>>>  http://www.nfh.hu/node/7821

 


Öt fogyasztói jog, amit jó, ha ismer - meghosszabbított kampány a Fogyasztók Világnapja alkalmából

A 2014-ben indult, fogyasztói jogokkal kapcsolatos információs kampány célja az Unió-szerte hatályos fogyasztói jogokkal kapcsolatos általános ismeretek terjesztése a kereskedők és a fogyasztók körében. 2016. márciusában az Európai Bizottság kéthetes tájékoztató kampányt indít a Facebook segítségével. A kampány célja a napokban közelgő Európai Fogyasztói Napra (03.10) és a Fogyasztók Világnapjára (03.15) fordítani a közvélemény figyelmét.  Ennek keretében a kétéves Fogyasztói jogokról szóló felvilágosító kampány március végéig meghosszabbításra került. A felvilágosító kampány 5 alapvető fogyasztói jogról szól, melyet megismerhet honlapunkról is. >>> http://www.nfh.hu/node/8255


Programajánló: Március 11-én tanácsadás és játék „A fogyasztók világnapja” alkalmából

A Fejér Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya több éve programsorozattal emlékezik meg „A fogyasztók világnapjáról”. Ebben az évben a hatóság munkatársai március 11-én, pénteken 9-től 12 óráig „A fogyasztók napja” rendezvényre várják a fogyasztókat és az érdeklődőket Székesfehérvár, Holland fasor 2. szám alatt üzemelő Auchan Áruházban.

A program keretében a hatóság interaktív játék mellett lehetőséget teremt a fogyasztók és a fogyasztóvédelmi szakemberek közötti beszélgetésre, tájékoztatásra és tanácsadásra. Sok szeretettel várunk a helyszínen minden kedves érdeklődőt!

A kormányhivatali szervezésű, székesfehérvári esemény aktualitását a fogyasztók március 15-ei világnapja adja, annak emlékére, hogy John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatát. A biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való alapvető jogok 1985-ben az alapvető szükségletekhez, a kárpótláshoz, a felvilágosításhoz és az egészséges környezethez való jogokkal egészültek ki. A mai napig ezek az alapelvek határozzák meg a fogyasztóvédelmi jogokat.


A Fogyasztók Világnapja alkalmából Fogyasztóbarát Vállalkozás tanúsítvány ünnepélyes átadására került sor

2012 márciusában hirdette meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Európában egyedülálló kezdeményezésként a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítvány elnyerésére irányuló pályázatát. Ennek keretében 2016. március 8-án, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal dísztermében a bajai Trend for Me Kft. képviselői vehették át a pályázat legújabb díjazottjaként tevékenysége elismerését jelentő dokumentumot.

Az eseményen részt vett dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója, dr. Horváth Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület elnöke, Récsányi Ilona, a Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Zombor Attila is.


Fogyasztóvédelmi elismerések Csongrád megyében

Harmadik alkalommal adták át Szegeden ünnepélyes keretek között a Dr. Csada László-díj fogyasztóvédelmi elismerést a közigazgatás, a vállalkozói szféra, illetve a civil területen dolgozó szakembereknek. A PROKO TRAVEL Kft. utazási iroda pedig immár másodjára pályázott sikerrel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által alapított „Fogyasztóbarát Vállalkozás” védjegyre.


Fogyasztók Világnapja 2016-ban

Mi a különbség a fogyasztó és a tudatos fogyasztó között? Ismeri a jogait, tájékozódik a megvásárolni kívánt termék minőségéről, áráról, és hosszabb távon több marad a pénztárcájában. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a fogyasztói tudatosságra hívja fel a figyelmet 2016-ban a Fogyasztók Világnapján.


Fogyasztóvédelemért díjat kaptak munkájuk elismeréseként

A hazai és nemzetközi fogyasztóvédelem területén nyújtott szakmai tevékenység elismeréseként adta át a "Fogyasztóvédelemért" díjat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója. A tizenöt díjazott ünnepélyes keretek között, március 10-én vette át a kitüntetést. Az ünnepségen Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy a díj egyfajta köszönetnyilvánítás az NFH részéről, egyúttal azonban felelősséget is jelent a kitüntetettek számára.


 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Tumblr