Az IKEA visszahívja a Hyby, Lock és Rinna mennyezeti lámpákat

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban Hyby, Lock vagy Rinna mennyezeti lámpát vásárolt, vigye vissza bármelyik IKEA-áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárat. Az IKEA vásárlóktól értesült arról, hogy a mennyezeti lámpa üvegbúrája leesett. Néhány esetben orvosi kezelésre volt szükség, egy esetben pedig össze is kellett varrni a sebet.

Minden IKEA-terméket a megfelelő törvényi előírások és szabványok szerint tesztelnek és hagynak jóvá, mielőtt értékesítenék. Mindezek ellenére több sajnálatos balesetről is értesültek, melyek során a Lock és a Hyby mennyezeti lámpák leestek a mennyezetről - derül ki az IKEA közleményéből. A vásárlóik biztonsága és a további incidensek elkerülése érdekében visszahívják az adott termékeket, és visszafizetik azok teljes vételárát.

A HYBY és a LOCK mennyezeti lámpák minden IKEA-piacon kaphatók voltak, a LOCK 2002, a HYBY 2012 óta vásárolható meg. A RINNA mennyezeti lámpa 11 európai országban és Kínában került forgalomba 2010-ben.

A Hyby, a Lock és a Rinna mennyezeti lámpák bármelyik IKEA-áruházba visszavihetők, ahol a lámpák teljes vételárát visszafizetik. A vételár visszatérítéséhez a vásárlást igazoló nyugtára (számlára) nincs szükség.

További információ érhető el a www.IKEA.hu weboldalon és az IKEA központi információs vonalán, a 06-1-460-31-60-as telefonszámon.

forrás: http://www.ikea.com/hu/hu/about_ikea/newsitem/RECALL_Ceiling_lamps_20160209

Share on Tumblr