A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság környezettudatosságot növelő roadshow-ja Veszprémben is járt

Társadalmunkban a fogyasztás, a különböző termékek felhasználása és elfogyasztása közvetlen és közvetett környezeti terhelést okozó tényezőként jelenik meg. A fogyasztás jellemzőiből származó környezeti problémák okai sokrétűek, melyben jelentős szerep jut a fogyasztói szokásoknak. A környezettudatos gondolkodás és a fogyasztói magatartás erősítését célozta meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság KEOP-6.4.0/14-2015-0001 „Fenntartható életmód a fogyasztóvédelem eszközrendszerén keresztül” elnevezésű projekt keretében indított felvilágosító kampánya. Hazánkban 37 településen tartják meg a rendezvényt. Az országos szintű, Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt célja a fogyasztással, fogyasztói magatartással összefüggő, azokból következő környezeti problémák, kedvezőtlen hatások csökkentése a fogyasztói döntések megfelelő orientálásával. A szemléletformáló kampány hozzásegíti a lakosságot azokhoz a kézzelfogható, konkrét információkhoz, amelyek birtokában környezeti szempontból is kedvező döntéseket hozhatnak a mindennapjaik során. Az NFH kamionja Veszprémbe is eljutott.

A szemléletformáló kampányok és rendezvények során célként jelenik meg a napi, vagy a háztartáshoz kapcsolódó viselkedési alternatívák megismertetése és tudatosítása. A program célja, hogy rávegye a vásárlókat a helyi és biotermékek vásárlására, a környezetbarát tisztítószerek használatára ás az erőforrásokkal való takarékosságára.

Az NFH kamionja Veszprémbe is begördült egy délután, ahol különböző kérdőívek, nyereményjátékok és interaktív foglalkozások várták a résztvevőket. A program ideje alatt minden korosztály – egészen kicsi kortól, játékos formában – olyan hasznos információkhoz juthatott, melyeket könnyedén beépíthetnek mindennapi életükbe a környezetbarát életforma elérése érdekében.

Amennyiben többet szeretne tudni a kampányról, vagy a további helyszínek felől érdeklődik, tekintse meg a hatóság honlapját (http://www.nfh.hu/node/8495), vagy csatlakozzon FB oldalunkhoz: https://www.facebook.com/NFH-Fenntarthat%C3%B3-fogyaszt%C3%A1s-1024512790900954/timeline/

Forrás:
http://vehir.hu/
http://www.veszpremtv.hu

További program helyszíneink:

 

Share on Tumblr