Országjárás a békéltető testületeknél – Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága országjárása keretében keresi fel a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületeket annak érdekében, hogy megismerje a békéltető testületek működését a gyakorlatban. Az országjárás következő állomása a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület volt. Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Dr. Sziráki András elnökkel és Dr. Vígh Judit, Jász-Nagykun-Szolnok megyei békéltető testületi elnökkel találkozott.

A megbeszélés témája a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület működése, a testület gyakorlata és tapasztalatai voltak a helyi fogyasztói magatartás viszonylatában. Ezen felül szó esett a fogyasztóvédelem hazai helyzetéről, a fogyasztóvédelmi törvény jogharmonizációs célokat szolgáló módosításáról és a költségvetési támogatás elosztásával kapcsolatos gyakorlatról.

A helyettes államtitkár találkozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület tagjaival. A megbeszélésen Koszorús László beszámolt az elmúlt időszak fogyasztóvédelmet érintő változásairól, valamint az elkövetkezendő időszakkal összefüggő irányokról, Keszthelyi Nikoletta békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő röviden ismertette a fogyasztóvédelmi törvény főbb változásait.

A testületi tagok üdvözölték a fogyasztóvédelmi törvény módosításának céljait, azaz a békéltető testületek szerepének erősítését, ezzel együtt a magyar vitarendezési kultúra fejlődésének elősegítését. A konzultáció során  a testületi tagok megosztották a Helyettes Államtitkárság kollégáival a megyei tapasztalatokat, a testületi munkával kapcsolatos változtatási javaslataikat.

 

 

Share on Tumblr