Országjárás a békéltető testületeknél – a Budapesti Békéltető Testület

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága országjárása keretében keresi fel a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületeket annak érdekében, hogy megismerje a békéltető testületek működését a gyakorlatban. Az országjárás következő állomásaként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testületnél tett látogatást Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, Dr. Mozolai Mónika főosztályvezető és Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára egyeztetést tartott az államtitkárság szakembereivel, valamint a fővárosi békéltető testületi elnökével, Dr. Baranovszky Györggyel és a testület tagjaival.  A megbeszélésen Koszorús László helyettes államtitkár beszámolt az elmúlt időszak fogyasztóvédelmet érintő változásairól, valamint az elkövetkezendő időszakkal összefüggő irányokról, Keszthelyi Nikoletta békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő röviden ismertette a fogyasztóvédelmi törvény jogharmonizációs célokat szolgáló és békéltető testületek érintő módosítását. 

Dunai Péter főtitkár a költségvetési támogatás elosztásával, a szerződéskötésekkel kapcsolatos gyakorlatról, és annak lehetséges változtatásairól beszélt.

A testületi tagok üdvözölték a fogyasztóvédelmi törvény módosításának céljait, azaz a békéltető testületek szerepének erősítését, ezzel együtt a magyar vitarendezési kultúra fejlődésének elősegítését. A konzultáció során  a testületi tagok megosztották a Helyettes Államtitkárság kollégáival a békéltető testületi munkával kapcsolatos tapasztalataikat, javaslataikat.

A konzultációt követően a Helyettes Államtitkárság munkatársainak lehetősége volt egy békéltető testületi meghallgatáson részt venni.

 

Forrás: NFM hírlevél

Kategória: 
Share on Tumblr